Rozgrzewająca konfitura na jesienne wieczory

By 7 października 2016Przepisy
dzem-przepis
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

SKŁADNIKI:

2 kg pokrojonej dyni ze skórką
2 kg pomarańczy
5 cytryn
15 -20 goździków
Ksylitol,
Imbir

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cytrynę i pomarańcze wyparzamy oraz dokładnie myjemy (możemy wyszorować szczoteczką) następnie kroimy na cząstki i usuwamy wszystkie pestki. Wrzucamy owoce do blendera wraz z kostkami dyni. Miksujemy masę do uzyskania lekko gęstej konsystencji – nie do musu.  Całość przekładamy do garnka i podsmażamy z goździkami do miękkości.Mieszamy około 30 min do momentu odparowania soku. Dosładzamy ksylitolem, jeżeli chcemy aby konfitura miała lekko ostry smak możemy zetrzeć niewielką ilość imbiru. Tak przyrządzony dżem możemy podawać od razu lub poddać procesowi pasteryzacji i cieszyć się nim przez cały okres jesienno-zimowy

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.