Pasta z avocado

By 21 listopada 2016Przepisy
puree of avocado
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

SKŁADNIKI:

  • dojrzałe awokado 1 szt.
  • świeżo wyciśnięty sok z cytryny lub limonki
  • przeciśnięty czosnek – 1-2 ząbki
  • przyprawy: sól, pieprz

WYKONANIE:

1. Usunąć skórkę oraz pestkę z awokado, pokroić je na mniejsze części i rozgnieść na gładką masę za pomocą widelca
lub blendera.
2. Do powstałej pasty dodać sok z cytryny lub limonki oraz rozgnieciony czosnek.
3. Całość doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
4. Smarować grzanki przygotowane z pełnoziarnistego pieczywa.
5. Grzanki z awokado idealnie uzupełnia ser mozarella, bądź grillowany kurczak, pomidor oraz świeża bazylia.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.