Jarmużowe must have

By 28 listopada 2016Przepisy
Delicious kale chips on white bowl and pink flowered napkin, ready to enjoy a gourmet snack.
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Chipsy jarmużowe to wielki hit już  nie tylko w Kanadzie, stały się również bardzo popularne w Polsce.

Jak je zrobić?

Składniki:

– jarmuż
– oliwa z oliwek najlepiej w atomizerze
– sól

Wykonanie:

Odrywamy liście od twardych łodyg i rwiemy na kawałki wielkości chipsów. Układamy na blaszce do pieczenia, skrapiamy oliwą i posypujemy solą.

Wstawiamy do uprzednio rozgrzanego piekarnika na 150 C ( termoobieg)

Pieczemy kilka minut do lekkiego zbrązowienia. Jarmuż łatwo spalić, więc radzimy czuwać;-)

Dla fanów frytek, to jest doskonała alternatywa: zdrowa, smaczna i szybka.

Doskonałe do sałatek i  do jedzenia solo jako przekąska.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.